17:18 25.10.2020

У "Євросолідарності" відзначають низький рівень організації місцевих виборів

2 хв читати

У партії "Європейська солідарність" відзначають низький рівень організації виборчого процесу на місцевих виборах.

"День голосування, сьогоднішній день, продемонстрував дуже низький рівень організації виборчого процесу в Україні", - заявив голова виборчого штабу партії "Європейська солідарність" Олександр Турчинов на брифінгу в неділю.

За його словами, багато дільниць відкрилися зі значним запізненням, багато членів виборчих комісій, і дільничних, і територіальних, не вийшли на свої робочі місця і, "на превеликий жаль, організація і самого голосування також на багатьох дільницях не відповідає європейським стандартам".

Він продемонстрував фотографії, які свідчать про те, що на деяких дільницях не було кабінок для голосування і виборці при всіх заповнювали бюлетені.

"Головна відмінність цих виборів, на превеликий жаль, повернення нашої країни до масштабних фальсифікацій, як це було за часів Віктора Януковича", - зазначив Турчинов, наголосивши, що ця проблема стосується практично всіх регіонів України.

Він також звинуватив владу у використанні адміністративного ресурсу. "Коли ми говоримо про неякісну підготовку до голосування, ми не можемо виключати, що це робилося свідомо для того, щоб ті або інші кандидати від тих чи інших політичних сил, зокрема від опозиційних сил, не могли отримати необхідної кількості голосів", - сказав Турчинов.

За його словами, всі зафіксовані спостерігачами від "Європейської солідарності" порушення задокументовані й будуть передані до правоохоронних органів.

Голова виборчого штабу "Євросолідарності" назвав "кримінальною ознакою" нинішніх виборів масову агітацію за правлячу партію під виглядом президентського опитування. "При тому ця масова агітація відбувається або біля виборчих дільниць, або, це дуже важливо, прямо на виборчих дільницях", - зазначив він.

Турчинов також повідомив, що "Європейська солідарність" здійснюватиме паралельний підрахунок голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА