19:27 25.10.2020

У "Євросолідарності" назвали безпрецедентною кількість порушень у день голосування 25 жовтня

2 хв читати

Спостерігачі від партії "Європейська солідарність" зафіксували 118 випадків порушення виборчого законодавства у день голосування на місцевих виборах в Україні, повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Руслан Князевич.

"Цього разу є феномен, який ми відзначаємо вперше, - це та кількість порушень, які внесли наші спостерігачі, наші уповноважені, довірені особи, кандидати до бази у вигляді різних порушень виборчого законодавства. Станом на цей момент, це 118 випадків порушення виборчого законодавства", - сказав Князевич на брифінгу в неділю.

За його словами, середня кількість таких порушень на попередніх виборах ніколи не досягала 50.

Князевич звернув увагу, зокрема, на такі порушення, як несвоєчасне проведення підготовчого засідання на виборчих дільницях, наявність у списках виборців, які не зареєстровані в будинках визначеного округу, помилки в бюлетенях або відсутність контрольних листів і печаток, відправлення бюлетенів до інших округів, недостатня кількість виборчих бюлетенів і пломб для опломбування виборчих скриньок, збереження бюлетенів не у приміщенні дільничної виборчої комісії до початку або під час голосування, відсутність інформаційних плакатів про кандидатів, підвезення виборців на голосування, відсутність або неналежне оформлення кабінок для голосування і скриньок для голосування, вкидання бюлетенів членами дільничних виборчих комісій, зокрема політичної партії "Слуга народу", масове псування бюлетенів, голосування виборців із партійною символікою.

Окрему увагу депутат звернув на опитування виборців. Він зазначив, що в таких містах, як Маріуполь, Запоріжжя, Житомир, Біла Церква, були зафіксовані факти опитування прямо на території виборчих дільниць.

"На непоодинокі звернення, зокрема наших членів комісії, наших спостерігачів, представників громадських організацій, ЗМІ, керівництво таких комісій, яке належить до правлячої партії "Слуга народу", не забороняє його проводити, ніяк не реагує, натомість фактично ігнорує звернення. Наші звернення до правоохоронних органів, зокрема правоохоронців, які перебувають на цих ділянках, ні до чого не приводять", - наголосив Князевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА