21:35 25.10.2020

Зеленський: Кожні наступні вільні вибори - ще один доказ того, що Україна "назавжди вільна"

2 хв читати
Зеленський: Кожні наступні вільні вибори - ще один доказ того, що Україна "назавжди вільна"

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що в Україні відбулися вільні демократичні вибори, що є проявом справжньої демократії.

"На відміну від деяких наших сусідів ми справді маємо велику розкіш - вільні вибори. Так, я чудово розумію, що наша виборча система ще далеко не ідеальна - нечисті гроші та нечесні медіаресурси, на превеликий жаль, усе ще впливають на результати. Але ж ми точно рухаємося в правильному напрямку. Кожні наступні вільні вибори - це ще один доказ того, що Україна назавжди вільна", - написав він на своїй сторінці у Facebook у неділю ввечері.

Зеленський зазначив, що в Україні завжди занадто багато передвиборчих емоцій, і люди все ще не навчилися спокійно дискутувати і слухати один одного, шукати компроміси, співпрацювати.

"І тому, коли передвиборча кампанія наближається до фінішу, втома від виборів у суспільства безмежна. Якщо сьогодні запитати в людей на вулицях, що вони думають про вибори, більшість українців відверто скаже: та швидше б усе це закінчилося! Хочемо тиші і... правди. Відповідальності. Щирості. Ось, до речі, чого й досі бракує в нашій великій політиці", - вважає він.

При цьому Зеленський ще раз наголосив, яка все-таки розкіш є у громадян України. "У світі немало "демократій" - за самовизначенням. Справжніх демократій не так уже й багато. Таких, де вибір людей справді має значення. У нас вибір точно є. І справді має велике значення. Проте добре відомий парадокс: коли в тебе щось є - часто не цінуєш. Особливо це стосується нашої молоді. Думають: вибори - то не важливо, тим більше місцеві. Це ж не президента обирають. Хочу нагадати кожному: все у цьому житті справді залежить від того, як вирішиш ти. Або - як вирішить хтось за тебе. Ось чому вибори важливі. Маємо цього навчитися. Сьогодні. Завтра. Завжди. Особиста відповідальність за будь-який вибір - лише так формуються зрілі й конкурентні суспільства", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА