23:41 25.10.2020

"Слуга народу" шукатиме партнерів у місцевих радах серед конструктивних сил, з якими немає жорсткого протистояння, як-от із "Пропозицією" в Дніпрі - Корнієнко

2 хв читати

Партія "Слуга народу" шукатиме партнерів для створення більшості в місцевих радах серед конструктивних сил, з якими немає жорсткого протистояння, як, наприклад, із партією "Пропозиція" в Дніпрі, зазначає голова партії, перший заступник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Закон не передбачає створення обов'язкових коаліцій у місцевих радах. І ми розуміємо, що є питання, за які всі голосуватимуть. За бюджет області точно будуть усі голосувати. Я не уявляю собі депутата облради, який не голосуватиме за бюджет, це ж не Верховна Рада, не політична позиція. Бюджет області трансфертний на 90%, це передача грошей із державного бюджету на місця. Так само в ОТГ я слабо собі уявляю депутатів, які протестуватимуть проти бюджету або чогось такого", - сказав він на брифінгу в штабі партії в неділю.

Корнієнко зазначає, що коаліції на місцях будуть ситуативними, і допускає, що "Слуга народу" може голосувати разом із "Європейською солідарністю" або "Опозиційною платформою - За життя", оскільки це буде "об'єднання заради важливих для громади, для району, для області питань".

"Що стосується таких стабільних коаліцій, що ми домовилися раз і назавжди, і п'ять років перебуваємо в такому стані, то я думаю, що ми шукатимемо партнерів серед конструктивних сил. Насамперед серед місцевих партій, які мають довіру громадян і якусь кількість професіоналів у списках. Там, де у нас немає жорсткого якогось протистояння, як у Дніпрі, де ми, найімовірніше, опонуватимемо партії "Пропозиція". І взагалі в країні у нас, я думаю, збережеться традиція опонувати саме з партією "Пропозиція", з якою ми вже так давно в дискусії", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА