00:00 26.10.2020

На Житомирщині розпочато 6 кримінальних проваджень через порушення виборчого законодавства - поліція

2 хв читати

Станом на 23:00 до поліції Житомирської області надійшло 36 повідомлень про можливі порушення, пов'язані з виборчим процесом: складено п’ять адміністративних протоколів, розпочато шість кримінальних проваджень.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, адміністративні протоколи складено за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 212-23 (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно жителів Бердичева, Житомира, Овруча та Радомишльського і Хорошівського районів.

Також відкрито шість кримінальних проваджень: три - за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

"Так, у Житомирі на низці дільниць не було забезпечено умов для належного голосування громадян, а в Хорошівському районі до поліції звернулися троє кандидатів у депутати двох селищних рад із заявами про відсутність їхніх прізвищ у виборчих бюлетенях", - йдеться в повідомленні.

Ще три кримінальні провадження розпочато за ч. 3 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз). У Коростишівському, Ружинському і Новоград-Волинському районах встановлені факти незаконного отримання/видачі бюлетенів членами виборчих комісій.

"Поліцейські продовжують працювати поблизу приміщень ДВК для забезпечення їх охорони, а в подальшому супроводжуватимуть процес транспортування виборчої документації до територіальних виборчих комісій", - додали в поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА