08:42 26.10.2020

20% українців не голосували на місцевих виборах через стан здоров'я - соцопитування "Рейтингу"

2 хв читати

В Україні з огляду на стан здоров'я не брали участі в голосуванні на місцевих виборах 20% громадян, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 25 жовтня.

Згідно з даними дослідження, 20% з тих, хто не голосував на виборах, головною причиною назвали стан здоров'я, 19% - через те, що не проживають за місцем прописки, 15% - зайняті в день виборів, 14% - не знали, за кого голосувати, для 12% - вибори не цікаві, 10% - через епідемію коронавірусу, ще у 4% немає виборів у їхньому місті/селі, 4% - відсутні в списках.

Так, якби була можливість голосувати електронно, з дому, то 46% з тих, хто не голосував на місцевих виборах, таки проголосували б 25 жовтня, 13% - 50/50, 14% - можливо, 25% - не голосували б.

Також, згідно з соцопитуванням, серед тих, хто голосував на місцевих виборах, 40% відповіли, що їм було складно розібратися з бюлетенями: 13% дуже складно і 27% трохи складно. Водночас 35% виборців сказали, що це було зробити досить легко, і 25% - дуже легко.

Крім того, 79% осіб, що голосували, вважають, що місцеві вибори важливі для країни, але серед тих, хто на вибори не ходив, так вважає лише половина. Також серед тих, хто не ходив на вибори, відносна більшість відчуває розчарування щодо ситуації в країні - це 63%, а 32% з них мають надію. Ті, хто голосував, неоднозначно відповідають на запитання: 44% відчувають надію, 51% - розчарування щодо країни.

Загалом серед усіх емоцій у тих, що голосують, переважає надія (51%) й інтерес (24%), водночас у тих, хто не голосував, - розчарування (35%).

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибіркова сукупність: 9947 респондентів, зокрема 1200 респондентів методом опитування CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів - опитування тих, хто не голосував у виборах. Похибка репрезентативності: не більше ніж 2,8%

Зокрема, було опитано 8 747 респондентів, що взяли участь у виборах, на виході зі 140 виборчих дільниць, відібраних випадковим чином із дотриманням принципу рівномірності. Для випадкового відбору респондентів було застосовано методику сталого кроку. Похибка репрезентативності: не більше ніж 1,4%

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА