12:08 26.10.2020

У день голосування поліція викрила декілька схем підкупу виборців - Клименко

2 хв читати

Протягом виборчого дня схеми підкупу виборців зафіксовано в місті Києві, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Київській областях, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Він зазначив, що поліцейські затримали групу осіб, які звозили людей з Луганської області, щоб ті проголосували за конкретного кандидата в Києві.

"Що стосується так званих каруселей: ми встановили "схему" підкупу, де організатори налагодили прибуття до Київської області групи з 24 жителів Луганщини. Поїздом Попасна-Київ ці люди прибули до Києва, і їх централізовано везли в селище Гатне Київської області. Ми встановили всіх учасників "каруселі", серед яких і організатор. Їх затримано, їм повідомлено про підозру. Ціна голосу - 500 грн", - повідомив Клименко.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) КК України.

За словами Клименка, схожу схему підкупу виборців було організовано в Бучанському районі Київської області.

"У Миколаєві ми задокументували цю "сітку" підкупів виборців у самій Київській області. Організатори - батько і син, жителі Миколаївщини. Вони під час голосування пропонували і платили до 2 тис. грн громадянам, що приїхали в Бучанський район до Борщагівської сільської ради. Цю "делегацію" зібрали на Миколаївщині. Після проведення інструктажу цих осіб доставили в столицю, а потім - будь-яким транспортом, включно з таксі, підвозили до місця голосування. Заявники підтвердили, що отримали 2 тис. грн за голосування", - розповів Клименко.

За даними поліції, у фальсифікаціях взяли участь близько 80 жителів Миколаєва. "Розслідують кримінальне провадження за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - підсумував голова Нацполіції.

Як повідомлялося раніше, загалом із 8-ї ранку до закриття дільниць Нацполіція отримала 4 375 заяв і повідомлень про порушення виборчого процесу, складено 224 адмінпротоколи, розпочато 77 кримінальних проваджень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА