16:14 26.10.2020

Ляшко звернувся до правоохоронців із вимогою розслідувати можливий підкуп виборців на окрузі 208

2 хв читати
Ляшко звернувся до правоохоронців із вимогою розслідувати можливий підкуп виборців на окрузі 208

Лідер партії "Радикальна партія Олега Ляшка" Олег Ляшко звернувся до Національної поліції України і до генерального прокурора з вимогою розслідувати можливу фальсифікацію результатів голосування в одномандатному виборчому окрузі (ОВО) №208 (Чернігівська обл.).

"Кандидат від влади перемагає на дільницях з аномально високою явкою, що свідчить про масову скупку голосів на його користь. Я звернувся із заявою до Нацполіції і Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження за підкуп виборців та фальсифікацію виборів", - написав Ляшко в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, в понеділок уранці кандидат на проміжних виборах народного депутата в ОВО №208 Анатолій Гунько ("Слуга народу") повідомив, що згідно з проведеним його штабом підрахунком голосів він переміг на виборах в окрузі №208 25 жовтня з різницею 1 442 голоси.

У свою чергу Ляшко заявив, що не визнає результату "цих куплених виборів" і заявив про масштабний підкуп виборців в окрузі.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, коментуючи ситуацію, що склалася, заявив, що "висока явка у цьому окрузі справді мала місце і справді є привід задуматися, чому вона була", і порадив Ляшку підготувати документи для перевірки всіх фактів можливих правопорушень у день голосування та встановлення причин високої явки.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, у свою чергу, закликав опонентів Гунька "не затягувати процесу підрахунку голосів".

"Якщо якісь питання, то є протоколи, є акти про порушення виборчого процесу, які можуть використовуватися в адміністративному процесі. Будь ласка - до суду, до поліції, не треба штучно затягувати підрахунку голосів, відпустіть людей додому, вони вже більше доби перебувають на виборчих дільницях", - заявив він.

За результатами обробки 45,72% протоколів на проміжних виборах народного депутата в окрузі №208 з незначним випередженням лідирує Ляшко, за якого проголосували 32% виборців, тоді як у Гунька 31,7% голосів. За самовисуванку Людмилу Давиденко проголосували 29,19% виборців.

Водночас 2,75% виборців проголосували за самовисуванця Анатолія Миколайовича Гунька, тезку й однофамільця кандидата від "Слуги народу", і ще 1,28% - за його однофамільця Ігоря Віталійовича Гунька. Решта 13 кандидатів набрали менше ніж 1% голосів виборців кожен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА