19:54 26.10.2020

Уперше за шість років війни внутрішньо переміщені особи змогли проголосувати на місцевих виборах

2 хв читати
Уперше за шість років війни внутрішньо переміщені особи змогли проголосувати на місцевих виборах

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначає, що вперше за шість років війни на Донбасі внутрішньо переміщені особи змогли проголосувати на місцевих виборах в Україні.

"Я вважаю, що всі, хто має право голосувати, повинні мати можливість його реалізувати, якщо це не піддає ризикам. Мене дуже засмучує той факт, що хтось був обмежений у своєму праві проголосувати. І я хотів би все-таки з позитивом дивитися на ситуацію: вперше за шість років війни, яка відбувається з 2014 року, громадяни України, які є внутрішньо переміщеними особами, отримали право голосу на місцевих виборах. Раніше цього права у них не було. На місцевих виборах 2015 року у них не було можливості голосувати, тому що було очікування, що вони повернуться назад і зможуть голосувати в Горлівці, Донецьку тощо", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24".

Резніков також зазначив, що 1,5 млн українців сьогодні вважаються внутрішньо переміщеними особами, оскільки вони зареєстровані у відповідному реєстрі, але, за деякими даними, постійно проживають на підконтрольній території України 1 мільйон осіб.

"500 тис. зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, насправді, проживають на сьогодні на тимчасово окупованих територіях. І залежно від обмежень, які є на КПВВ, вони не перетинають (лінії розмежування - ІФ). І вони зареєстровані у всій території України, вони не зареєстровані на території Донецької або Луганської областей. Вони зареєстровані і в Києві, і в Харкові, повернулися на тимчасово окуповані території і залишилися там на період карантинних обмежень", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА