20:40 26.10.2020

Резніков сподівається, що законопроект про перехідний період на Донбасі, що передбачає питання амністії, буде представлено у ВР не пізніше І кв. 2021 року

2 хв читати
Резніков сподівається, що законопроект про перехідний період на Донбасі, що передбачає питання амністії, буде представлено у ВР не пізніше І кв. 2021 року

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розраховує, що законопроект про перехідний період на Донбасі, який міститиме і питання амністії, буде презентовано у Верховній Раді не пізніше першого кварталу 2021 року.

"Сподіваюся, що проект закону про перехідний період, і, зокрема, елементи амністії ми спробуємо презентувати в парламенті не пізніше першого кварталу наступного року", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24", відповідаючи на запитання, коли буде відомо, в якому вигляді відбуватиметься амністія на Донбасі.

Резніков зазначив, що, на його думку, переважна більшість людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, є заручниками ситуації, неможливості виїхати від війни, а колабораціоністів і злочинців - найменший відсоток.

"Тому потрібно ухвалювати закон про перехідний період, куди включати цілий блок перехідного правосуддя, і чітко визначитися, хто є злочинцем, хто є колабораціоністом, тому що він служить окупаційному режиму свідомо й відмовився від своєї України, а хто живе там і змушений там виживати. І це різні абсолютно категорії", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, як відрізняти свідомих і вимушених колабораціоністів, Резніков зазначив: "А як сьогодні правосуддя розділяє, хто вкрав курку випадково чи спеціально? Для того і існує правосуддя. Для того і мають надалі працювати закони. Є поняття умисного злочину, ненавмисного злочину тощо. Тому сьогодні не можна когось звинувачувати. Повинні працювати правоохоронні органи, маючи законодавчу базу".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА