06:30 27.10.2020

Прем'єр Вірменії: Зусилля США з встановлення режиму перемир'я в Нагірному Карабаху зазнали невдачі

2 хв читати
Прем'єр Вірменії: Зусилля США з встановлення режиму перемир'я в Нагірному Карабаху зазнали невдачі

Зусилля США щодо встановлення режиму перемир'я в Нагірному Карабаху зазнали невдачі, заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

"Хочу заявити, що зусилля міжнародного співтовариства, цього разу за посередництва США, з встановлення режиму перемир'я зазнали невдачі. І, як наслідок, сьогодні в результаті тривалих обстрілів з боку збройних сил Азербайджану загинули і отримали поранення мирні жителі", - написав Пашинян у своєму мікроблозі в Twitter.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Вірменія і Азербайджан підтримують режим припинення військових дій в Нагірному Карабаху.

"Припинення вогню дотримується", - сказав Трамп, відповідаючи на запитання журналіста пулу Білого дому.

Напередодні держдеп США повідомив, що глави МЗС Вірменії і Азербайджану Зохраб Мнацаканян і Джейхун Байрамов дійшли угоди про гуманітарне перемир'я в Карабаху з 08:00 за місцевим часом 26 жовтня.

"Гуманітарне перемир'я почне діяти з 08:00 за місцевим часом 26 жовтня 2020 року. США сприяли активним переговорам між міністрами закордонних справ і співголовами Мінської групи для того, щоб Вірменія і Азербайджан наблизилися до мирного врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху", - йшлося в комюніке держдепу США.

У документі зазначалося, що Єреван і Баку підтвердили "прихильність дотриманню гуманітарного перемир'я, досягнутого в Москві 10 жовтня".

Трамп у неділю припустив, що врегулювати конфлікт між Вірменією і Азербайджаном досить просто.

"Подивіться на Вірменію, у них зараз триває пекельна битва, але я знаю вірмен - вони міцні. Ми розберемося з цією проблемою, чому ні? (...) Я вважаю, що це просто", - сказав Трамп на передвиборчому мітингу в Нью -Гемпширі.

При цьому він нагадав про недавнє посередництво Вашингтона у врегулюванні відносин Ізраїлю з деякими арабськими країнами, а також між Сербією і Косовом, де також мали місце вкрай напружені ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА