19:05 27.10.2020

"Євросолідарність" отримала понад 100 посад голів ОТГ і буде представлена у радах всіх рівнів - перший заступник голови штабу партії

3 хв читати
"Євросолідарність" отримала понад 100 посад голів ОТГ і буде представлена у радах всіх рівнів - перший заступник голови штабу партії

Депутати від партії "Європейська солідарність" будуть представлені у всіх обласних радах, міських радах обласних центрів, у міських радах Кривого Рогу, Краматорська, Слов'янська, Старобільська та багатьох інших міст, зазначає перший заступник керівника штабу партії "Європейська солідарність" Сергій Березенко.

"Опрацьовано понад 80% протоколів у країні, і ми можемо стверджувати, що вже намітилися певні тренди, які явно не будуть порушені під час підрахунку 100% голосів... "Європейська солідарність" проходить і створює фракції у всіх обласних радах України і в Києві. Представники "Європейської солідарності" створюють фракції у всіх міських радах обласних центрів всіх областей України. Крім цього, "Європейська солідарність" проходить до міської ради міста Кривий Ріг, де утворює власну фракцію", - розповів Березенко.

За його словами, в міській раді Краматорська Донецької області "Європейська солідарність" отримає понад 7,7% голосів. Також "Євросолідарність" утворює фракцію у міській раді Слов'янська, звільненого Збройними силами України, проходить до міської ради Старобільська Луганської області.

"До 9% "Європейська солідарність" набирає у Харківській, Полтавській та Чернігівській областях. Від 9% до 14% ми набираємо у більшості областей. Понад 14% маємо в Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській та Рівненській областях. І понад 19% і вище ми маємо у Києві, Київській області, у Львові та Львівській області. У Львівській області - це понад 30%", - повідомив Березенко.

Він також зазначив, що порівняно з парламентськими виборами 2019 року, коли партія здобула перемогу лише у Львівській області, на нинішніх виборах "Євросолідарність" перемагає в п'яти регіонах України.

"Щодо виборів до Київської міської ради - там пораховано 100% протоколів. "Європейська солідарність" набрала 20,29% голосів виборців. Київська область - 19,74%. Львівська - 31,22% на цей момент... Тернопільська - 22,36% і Рівненська обласна рада - 18,77%", - розповів перший заступник голови штабу.

Березенко зазначив, що "Європейська солідарність" вже отримала понад 100 посад голів об'єднаних територіальних громад (ОТГ) "і динаміка зберігається".

Він зазначив, що у Львові до другого туру виборів мера вийшов кандидат від "Європейської солідарності", голова обласної організації Олег Синютка, якого підтримали 31,8% виборців, а також чинний мер Андрій Садовий із 39,8% голосів. "Різниця становить лише 8%, тому боротьба в другому турі буде дуже серйозною, і ми сподіваємося на впевнену перемогу нашого кандидата", - зазначив перший заступник керівника штабу.

У Рівному до другого туру виходить Віктор Шакирзян із 19,4% голосів і кандидат від "Європейської солідарності" Олександр Третяк із 16,7%. "Різниця в голосах до 3%, і ми прогнозуємо перемогу нашого кандидата Олександра Третяка і в місті Рівному у другому турі", - сказав він.

Березенко додав, що другий тур виборів мера відбудеться і в Сумах, і в ньому також братиме участь кандидат від "Європейської солідарності" Вадим Акпєров.

"Європейська солідарність" випередила партію "Слуга народу" на виборах до міської ради Харкова, де опрацьовано понад 80% бюлетенів, набравши 8,13% голосів. У Кривому Розі Дніпропетровської області "Євросолідарність" набрала понад 6%. У Миколаївській області партія набирає 10,43% голосів і сформує свої фракції у всіх райрадах області.

"У Запоріжжі ми наближаємося до 10%. Я думаю, що ми матимемо понад 10% у Запорізькій обласній раді. Ми проходимо там майже всюди. Ми формуємо фракцію в Енергодарі, яку очолює в'язень Кремля, звільнений наш патріот Євген Панов", - розповів перший заступник голови штабу.

"Європейська солідарність" - це партія, яка об'єднує всю Україну, яка представлена в усіх обласних радах, і це вже остаточно. Це єдина партія, яка представлена всюди - обласні ради, міські ради обласних центрів. Міські ради таких міст як Кривий Ріг, Краматорськ, Слов'янськ, Старобільськ і багато інших міст", - резюмував Березенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА