20:26 27.10.2020

Сюмар заявляє про фальсифікації виборів у Борщагівській ОТГ під Києвом, проти неї застосували силу, поліція розпочала слідство

2 хв читати
Сюмар заявляє про фальсифікації виборів у Борщагівській ОТГ під Києвом, проти неї застосували силу, поліція розпочала слідство

У Борщагівській об'єднаній територіальній громаді в Київській області, де за попередніми підрахунками голосів перемагає кандидат від партії "Європейська Солідарність", відбувається масовий підкуп і фальсифікація результатів, повідомила народний депутат фракції "Євросолідарності" Вікторія Сюмар.

Під час включення на телеканалі "Прямий" вона розповіла, що коли вона намагалася потрапити на засідання дільничного виборчкому, на неї вчинили напад заступник глави с.Петропавлівська Борщагівка Олексія Кодебського і завгосп, який перебував у стані алкогольного сп'яніння.

За її словами, територіальна виборча комісія, яка приймає протоколи з 17 виборчих дільниць Борщагівської ОТГ, і кабінет Кодебського, який також є кандидатом на пост глави ОТГ, розташовані в одній будівлі. Три дільниці, на яких перемогу здобув Кодебський, вже здали протоколи, а решта, 14 дільниць, де здобуває перемогу кандидат від партії "Європейська солідарність" Олесь Кудрик, не приймаються і нескінченно відправляються на уточнення.

"Я намагалася зайти в кабінет пана Кодебського, щоб попередити його про неприпустимість фальсифікації. Тут перебувала і його секретарка. Я побачила просто у неї на столі протоколи з мокрими печатками. Я намагалася це сфотографувати. Туди залетіли дві людини, вони мене грубо виштовхували і дали навіть по ребрах трохи. Я викликала поліцію", - розповіла Сюмар.

За її словами, слідчі дії вже продемонстрували, що в кабінеті велася "чорна бухгалтерія". "Тобто тут зараз виявлено і списки виборців, і паспортні дані виборців, і гроші в пакеті, і сфальсифіковані посвідчення членів ТВК, а також протоколи, на яких стоять мокрі печатки і які просто заповнювали ... Тобто людина в той момент, коли я просто зайшла в приймальню, заповнювала протоколи, фактично фальсифікувала вибори. І очевидно це викликало таку агресію стосовно мене", - сказала Сюмар.

Вона подякувала співробітникам поліції за оперативну реакцію і розповіла, що слідчі дії виявили всі фактичні докази фальсифікації виборів у Борщагівській ОТГ.

"Я написала заяву за фактом перешкоджання діяльності народного депутата. Це кримінальна стаття. Але очевидно, що не тільки те, що мене побили, є головним порушенням. Очевидно, що те, що виявили в результаті слідчих дій - цілу чорну бухгалтерію фальсифікації виборів, це кримінальний злочин. Все це фіксується зараз Національною поліцією. Складаються відповідні протоколи зі свідками. Все це зараз буде вийматися для того, щоб були проведені слідчі дії. Я розумію, що пану Кодебському зараз напевно неприємно програвати після того, як він просидів 30 років на посаді сільського голови Петропавлівської Борщагівки, але я думаю, що він перебуває під серйозним ризиком кримінальної відповідальності", - зазначила Сюмар.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА