07:01 28.10.2020

Кримінальні провадження відкриті через низку виявлених порушень виборчого законодавства в ТВК Петропавлівської Борщагівки на Київщині

2 хв читати
Кримінальні провадження відкриті через низку виявлених порушень виборчого законодавства в ТВК Петропавлівської Борщагівки на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження через порушення виборчого законодавства в ТВК села Петропавлівська Борщагівка, а також перешкоджання діяльності народного депутата України, повідомили в прес-службі поліції Київської області.

"Поліція Київщини відкрила кримінальні провадження через низку виявлених порушень виборчого законодавства в ТВК села Петропавлівська Борщагівка", - йдеться в повідомленні на сторінці поліції Київської області в Фейсбуці.

Правоохоронці уточнили, що слідчі Києво-Святошинського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за фактами перешкоджання діяльності народного депутата України, підкупу виборців та надання неправдивих відомостей до органів ведення Державного реєстру.

Зокрема, на одну з виборчих дільниць Києво-Святошинського району прибула народний депутат з питанням про затягування підрахунку голосів результатів голосування і сфотографувала виборчі документи. На це працівник сільради за плечі виштовхав її з приміщення. "Одразу після повідомлення на 102 на зазначену адресу за кілька секунд прибула слідчо-оперативна група", - повідомили в поліції.

На місці події поліцейські провели огляд приміщення де під час проведення невідкладного обшуку і першочергових слідчих дій виявили та вилучили записи з підписами осіб, де зазначені суми в грошовому еквіваленті, інші документи, які можуть свідчити про фальсифікацію виборів. Також вилучили готівку на суму 72,5 тис. грн.

"Разом із тим, народний депутат пояснила, що прийшовши на позачерговий прийом до сільського голови села Петропавлівська Борщагівка вона виявила, що секретар сільської ради вносить відомості з протоколів на свій комп'ютер, але ця особа не є членом ДВК", - йдеться в повідомленні.

За даними фактами слідчі поліції відкрили три кримінальні провадження у ч.2 ст. ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч.4 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) і по ч.2 ст.158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) КК України.

"Встановлюються всі обставини, причини скоєних злочинів та причетних до скоєння цих кримінальних правопорушень", - наголосили в поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА