20:38 28.10.2020

Заступника гендиректора кіностудії ім. Довженка судитимуть за заподіяння 4,3 млн грн збитку на оренді майна

2 хв читати
Заступника гендиректора кіностудії ім. Довженка судитимуть за заподіяння 4,3 млн грн збитку на оренді майна

Київська місцева прокуратура №10 направила до суду обвинувальний акт стосовно заступника генерального директора ДП "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка" за фактом службової недбалості, що призвела до збитків державі у сумі 4,3 млн грн.

"Згідно з матеріалами слідства, у 2018 році обвинувачений, який на той час обіймав посаду тимчасового виконувача обов’язків генерального директора ДП "Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка", підписав із товариством договір оренди, за яким передав у користування ТОВ житлові приміщення у будинку готелю-гуртожитку начебто для проживання професійних творчих працівників, задіяних у сфері кіновиробництва та відеозйомок", - повідомляє у середу прес-служба Київської міськпрокуратури.

При цьому розмір орендної плати за зазначеним договором із Фондом державного майна України або його регіональними відділеннями не узгоджувався, а орендна ставка визначена в розмірі 3% із коефіцієнтом 0,7, всупереч методиці розрахунку, затвердженій Кабінетом Міністрів України.

"Однак, під час досудового розслідування встановлено, що ціль використання переданого в оренду приміщення не відповідала дійсності, а фактично орендар використовував цей об’єкт як готель та мав сплачувати значно більший розмір орендної плати", - розповіли в міськпрокуратурі.

У результаті зазначених дій державним інтересам спричинені тяжкі наслідки через недоотримання коштів від здачі в оренду приміщень у сумі понад 4,3 млн грн, що підтверджується висновками судово-економічної експертизи.

Дії посадової особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 КК України.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинуваченого накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА