21:59 28.10.2020

Зеленський ініціює консультації з Вищою радою правосуддя для "вирішення питання" Окружного адміністративного суду Києва

2 хв читати
Зеленський ініціює консультації з Вищою радою правосуддя для "вирішення питання" Окружного адміністративного суду Києва

Президент України Володимир Зеленський пропонує почати необхідні консультації з Вищою радою правосуддя для вироблення прозорої і коректної процедури, яка дозволила б "вирішити питання Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) і зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації".

Як повідомляє в середу прес-служба глави держави, таке рішення він прийняв у відповідь на електронну петицію, що набрала 25 тис. голосів із проханням до президента подати у Верховну Раду законопроект про ліквідацію ОАСК.

"За результатами розгляду петиції президент доручив почати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя. Вища рада правосуддя є важливим елементом державної судової архітектури і має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію щодо ситуації з Окружним адміністративним судом міста Києва", - наголошується в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що порядок створення і ліквідації судів в Україні чітко врегульовано на законодавчому рівні. Згідно ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд створюється, реорганізується і ліквідується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя.

В ОП також зазначили, що президент Зеленський від самого початку політичної кар'єри наголошував, що розвиток реального народовладдя в Україні, обов'язкове врахування громадської думки при прийнятті важливих державних рішень, а також трансформація України в дійсно сучасну і цивілізовану державу повинні бути пріоритетами кожного відповідального політика.

Як повідомлялося, 26 жовтня електронна петиція "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду м.Києва" від 30 липня набрала необхідні 25 тис. голосів на сайті глави держави для її розгляду. Зеленського закликали невідкладно внести до Верховної Ради законопроект про ліквідацію ОАСК.

Ініціатор петиції закликав президента ліквідувати ОАСК у зв'язку з "повною втратою авторитету Окружним адміністративним судом м.Києва - зокрема, через вміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року і в липні 2020 року записів розмов керівництва цього суду, які свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА