13:38 29.10.2020

Опитування від Зеленського мало на меті мобілізацію виборців "Слуги народу", президент не прагне виконувати обіцянок - експерти

1 хв читати
Опитування від Зеленського мало на меті мобілізацію виборців "Слуги народу", президент не прагне виконувати обіцянок - експерти

Експерти вважають, що всеукраїнське опитування від президента України Володимира Зеленського у день місцевих виборів, 25 жовтня, відбувалося насамперед для мобілізації виборців партії "Слуга народу" на цих виборах, водночас, на думку експертів, глава держави не прагнутиме виконувати своїх обіцянок.

Про це свідчать оприлюднені в четвер результати експертного опитування "Політичний квартал: осінь 2020", проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" з 18 до 23 жовтня (загалом опитано 68 експертів).

Абсолютна більшість респондентів (83,8%, або 58 осіб) вважають, що опитування від Зеленського робилося переважно заради мобілізації виборців "Слуги народу" на місцевих виборах. Також більшість експертів (70,6%, або 49 осіб) не схильні думати, що у такий спосіб президент намагається виконувати свої обіцянки.

Щодо припущень, що опитування було "спробою відволікти увагу громадськості", "тестуванням думок перед справжнім референдумом" або "спробою обґрунтувати сумнівні рішення", одностайності експерти не продемонстрували.

Аналізуючи наслідки подій ІІІ кварталу 2020 року, експерти висловили думку, що результати місцевих виборів і зростання кількості хворих на COVID-19 матимуть значний вплив на політичну ситуацію в Україні протягом найближчого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА