19:33 29.10.2020

Голову ДСА Холоднюка звільнено за власним бажанням

2 хв читати
Голову ДСА Холоднюка звільнено за власним бажанням

Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила з посади голову Державної судової адміністрації України (ДСА) Зеновія Холоднюка за власним бажанням.

"Керуючись статтею 153 закони України "Про судоустрій і статус суддів", статтею 34 закону України "Про Вищу раду правосуддя" та статтею 86 закону України "Про державну службу", 29 жовтня 2020 року Вища рада правосуддя вирішила звільнити Холоднюка Зеновія Васильовича з посади голови Державної судової адміністрації України за власним бажанням 30 жовтня 2020 року", - повідомляє прес-служба ВРП.

Зазначено, що Холоднюк очолював ДСА з 25 квітня 2014 року відповідно до рішення Ради суддів України. 21 жовтня 2020 року він подав до ВРП заяву про звільнення за власним бажанням.

Як повідомлялося, Холоднюка підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 369-2, ст. 351-2 Кримінального кодексу України. Підозру Холоднюку, голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям співробітники НАБУ вручили 17 липня.

За версією слідства, злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із наперед визначеним результатом.

ВАКС продовжив термін попереднього розслідування у справі про так звані плівки Окружного адміністративного суду Києва до 17 січня 2021 року.

Раніше ВАКС відсторонив Холоднюка від посади до 1 грудня. Виконувачем обов’язків голови ДСА наразі є Людмила Гізатуліна.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА