20:37 29.10.2020

Через блокування підрахунку голосів влада намагається змінити результати виборів - Турчинов

2 хв читати
Через блокування підрахунку голосів влада намагається змінити результати виборів - Турчинов

В Україні за підтримки чинної влади повертаються технології фальсифікації результатів виборів, вважає керівник Центрального штабу партії "Європейська Солідарність" Олександр Турчинов.

"Уже п'яту добу, як закінчилися вибори, але тривають спроби, при активному потуранні влади, змінити результати волевиявлення наших громадян", - сказав Турчинов, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Він зазначив, що зараз фактично заблокована діяльність багатьох дільничних і територіальних виборчих комісій. Всього в країні територіальні виборчі комісії, зокрема обласні, отримали менше 10% необхідних протоколів для підбиття підсумків виборів.

"У Києві та Київській області, як і в інших регіонах, відбуваються спроби так званого уточнення протоколів, щоб змінити результат виборів", - заявив Турчинов, додавши, що в Києві "Євросолідарність" отримала понад 20% голосів, а "Слуга народу" - близько 7%. При цьому в Оболонській і Дарницькій ТВК фактично заблокований підрахунок голосів. Аналогічна ситуація в Ржищівській, Борщагівській і інших ТВК Київської області.

Затримку в підрахунках Турчинов пояснює тим, що партія влади намагається протягувати сателітні політичні проекти, які не подолали 5% бар'єр, і які можуть змінити розклад сил у радах "на користь провладних проектів".

"Хочу звернутися до чинного керівництва країни: припиніть ганьбити країну! Припиніть блокувати підрахунок голосів. Припиніть намагатися змінити отримані результати виборів", - сказав Турчинов, зазначивши, що "всі ми знаємо, чим закінчилися подібні спроби влади змінити результати виборів у 2004 році".

Також він закликав членів виборчих комісій усіх рівнів не брати участі у злочинах, підробляючи результати голосування.

"Злочини будуть покарані, і не сподівайтеся, що ця влада, яка ганебно програла вибори, зможе вас захистити", - резюмував він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА