16:13 30.10.2020

Другий тур виборів у громадах від 75 тис. може відбутися 15, 22 або 29 листопада і навіть у першу неділю грудня - "ОПОРА"

2 хв читати
Другий тур виборів у громадах від 75 тис. може відбутися 15, 22 або 29 листопада і навіть у першу неділю грудня - "ОПОРА"

У громадянській мережі "ОПОРА" назвали дати, коли може відбутися повторне голосування (так званий другий тур) на місцевих виборах у громадах від 75 тисяч виборців.

"Дата гнучка, оскільки в територіальних виборчих комісіях (ТВК) буде до 12 днів на встановлення результатів і підписання фінальних протоколів. Щонайбільше на один день ТВК може пролонгувати цей період часу. Тому це станеться до 6 листопада або максимум до 7 листопада", - розповіла голова правління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська (відео розміщено на сторінці у мережі Facebook).

Після ухвалення рішення про оголошення повторного голосування виборча кампанія "може тривати і має тривати до трьох тижнів". Тому дата повторного голосування залежить від того, коли ТВК встановить результати першого туру.

"Ці дати у різних громадах можуть бути різними. Наприклад, 15, 22 або 29 листопада", - зазначила Айвазовська.

Однак, за її словами, це не означає, що жоден із конкурентів не розпочне судові процеси, що затягуватиме час встановлення результатів.

"Для цього є терміни, визначені в законі, - до п'яти днів на оскарження рішення ТВК кандидатами. Суд, у найкращому випадку, має ухвалювати рішення до двох днів. Але ще є апеляція - плюс два дні", - пояснила процедуру голова правління "ОПОРИ ".

Тому повторне голосування в найбільш конфліктних громадах може відбутися в першу неділю грудня (6 грудня - ІФ), прогнозує Айвазовська.

"Але ми дуже сподіваємося, що цей процес завершиться в листопаді", - підсумувала вона.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА