20:50 30.10.2020

Учасники підгрупи з безпеки ТКГ домовилися дотримуватися режиму тиші

1 хв читати
Учасники підгрупи з безпеки ТКГ домовилися дотримуватися режиму тиші

У п'ятницю, 30 жовтня, відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи з Донбасу, ініційоване Українською делегацією в зв'язку з загибеллю і пораненням українських військовослужбовців.

"Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посол Яшар Халіт Чевік, підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні Української делегації для участі в ТКГ на сторінці в Фейсбук у п'ятницю.

Українська делегація зажадала від російської сторони і запросила допомоги у представників ОБСЄ вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню і ескалації збройного конфлікту, який має ознаки заздалегідь запланованого.

За підсумками засідання: 1.Сторони обговорили інциденти, які мали місце і призвели до трагічних наслідків; 2.Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші; 3.Сторони обговорили заходи щодо запобігання подальшим випадкам порушення вогню; 4. Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, запланованому на 10 листопада цього року.

"Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посол Яшар Халіт Чевік, підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА