07:27 31.10.2020

Низка відомств США готується протистояти заворушенням у Вашингтоні в день виборів

2 хв читати
Низка відомств США готується протистояти заворушенням у Вашингтоні в день виборів

Імміграційна та митна поліція США (ICE) і Прикордонно-митна служба США (CBP) отримали інформацію, що в день президентських виборів 3 листопада в Вашингтоні можуть спалахнути заворушення, повідомляє телеканал NBC з посиланням на двох неназваних співробітників міністерства внутрішньої безпеки.

Представники цього відомства, якому підпорядковуються ICE і CBP, пояснили, що влада вживає підвищених заходів безпеки, зокрема, через хвилю протестів і нападів на об'єкти федеральної власності, які відбулись у США цього року.

Зі свого боку, представник ICE розповів на умовах анонімності, що агенти ICE готові захищати в Вашингтоні будівлі, що перебувають у федеральній власності, а також працювати з місцевою поліцією.

У свою чергу видання The Hill зазначає, що ці запобіжні заходи є лише частиною підготовки влади до безладів, які можуть спалахнути в зв'язку з президентськими виборами.

Так, раніше губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюсом заявив, що він готується до заворушень після виборів. Влада Чикаго провела навчання на випадок дестабілізації ситуації, пов'язаної з виборами. Мер міста Лорі Лайтфут заявила: "ми готуємося до гіршого".

"Американський народ може бути впевнений, що результат цих виборів вирішать американські виборці", - заявив The Hill представник міністерства внутрішньої безпеки Чейз Дженнінгс.

"Щоб внести ясність, міністерство внутрішньої безпеки має обмежені повноваження в тому, що стосується фізичної охорони: наша юрисдикція стосується лише федеральної власності", - уточнив він.

Раніше в жовтні компанія YouGov оприлюднила результати опитування громадської думки, згідно з якими більшість виборців - 56% - очікують зростання насильства в країні після виборів 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА