08:15 31.10.2020

Парламентські вибори відбудуться в суботу в Грузії

2 хв читати
Парламентські вибори відбудуться в суботу в Грузії

У Грузії в суботу пройдуть чергові парламентські вибори. Цього разу змінилася система виборів.

120 депутатів будуть обрані за партійними списками, 30 у мажоритарних округах. На попередніх виборах у 2016 році 77 депутатів обиралися за партійними списками і 73 - у мажоритарних округах.

Затверджена цього року парламентом нова виборча система знизила прохідний бар'єр для суб'єктів виборів з 5% до 1%. Нововведенням є положення, при якому партія, що перемогла на виборах, зможе сформувати уряд лише за умови отримання понад 40% голосів виборців.

За даними Центральної виборчої комісії, у парламентських виборах в Грузії візьмуть участь 50 суб'єктів - 48 політичних партій і два виборчі блоки. Правом голосу володіють 3 526 023 зареєстрованих ЦВК виборців, включно з 14 170 за кордоном. На території Грузії будуть відкриті 3 657 виборчих дільниць. За межами Грузії у 38 країнах вибори пройдуть на 52 виборчих дільницях.

ЦВК повідомляє, що в Грузії спеціально створені 127 виборчих дільниць, на яких голосування за допомогою переносних урн відбуватиметься серед громадян, заражених коронавірусом, котрі перебувають на лікуванні в стаціонарах, спеціальних готелях, удома і знаходяться на карантині. У голосуванні на цих виборчих дільницях візьмуть участь 10 845 громадян.

У ЦВК зазначають, що голосування на виборчих дільницях в умовах пандемії COVID-19 проходитиме з урахуванням всіх рекомендацій медиків.

За парламентськими виборами в Грузії спостерігатимуть 48 міжнародних (910 спостерігачів) і понад 130 місцевих (близько 47 тисяч спостерігачів) організацій.

Також одночасно з парламентськими виборами в Грузії в Аджарії 31 жовтня розпочнуться вибори до Верховної ради Аджарської автономної республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА