19:47 02.11.2020

ВАКС закрив першу справу про недостовірне декларування після рішення КС

1 хв читати
ВАКС закрив першу справу про недостовірне декларування після рішення КС

Вищий антикорупційний суд України закрив справу проти колишнього голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля, якого обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації.

Справу було закрито з огляду на те, що 27 жовтня Конституційний Суд України скасував кримінальну відповідальність за надання недостовірних даних у деклараціях чиновників, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в суді.

Як повідомлялося, чиновник у деклараціях за 2016 і 2017 роки не зазначив майно, а саме: об'єкти нерухомості, зокрема земельну ділянку, автомобілі, а також доходи та корпоративні права на загальну суму майже 35 млн грн і 8 млн грн відповідно. Крім того, з'ясувалося, що у 2015 році службовець усупереч законодавству взагалі не подав декларації.

Як повідомлялося, КС оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними низку положень закону України "Про запобігання корупції" та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації. У своєму рішенні суд, зокрема, резюмує, що законодавець "не дотримувався принципів справедливості і пропорційності як елементів принципу верховенства права", а отже, ст. 366-1 КК України суперечить частині 1 статті 8 Основного закону України.

У ВАКС заявили, що в провадженні суду перебувають 17 кримінальних справ за ст. 366-1 КК України, при цьому за 13 справами зазначена стаття є єдиною інкримінованою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА