07:59 06.11.2020

У Раді прийнятий за основу законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

2 хв читати
У Раді прийнятий за основу законопроект про захист дітей від сексуальної експлуатації

Народні депутати прийняли за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)", повідомили в прес-службі Апарату Верховної Ради України.

"Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської Конвенції)", - йдеться в повідомленні на сайті ВР України в четвер.

Проектом Закону №3055 пропонується ввести особливий механізм запобігання (профілактики) насильства над дітьми для працівників, з якими контактують, і конкретизувати заходи щодо захисту дітей, які постраждали від сексуального насильства або стали його свідками (зміни в ст. Ст. 3, 10 і 30 2 Закону України "Про охорону дитинства".

Також планується встановити кримінальну відповідальність "За вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку (нова редакція ст. 155 Кримінального кодексу України); "Домагання дитини з сексуальною метою"(ст. 156-1 КК); "Свідоме отримання доступу, придбання, володіння, виготовлення або розповсюдження дитячої порнографії" (ст. 301-1 КК); "Свідоме отримання доступу до дитячої порнографії, володіння нею, її придбання, ввезення, виготовлення, збут або поширення" (ст. 301-2 КК).

Крім того, пропонується доповнити Кримінально-процесуальний кодекс України положеннями про те, що кримінальне провадження щодо злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої або неповнолітньої особи має бути здійснено негайно і розглянуто в суді в першу чергу, і передбачити додаткові гарантії обліку найкращих інтересів дитини при проведенні допиту (ст. ст. 28 224 КПК в редакції проекту) тощо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА