22:12 07.11.2020

Зеленський назвав події в Кривому Розі "проявом абсолютного тероризму за суттю" і закликав силовиків зробити вулиці українських міст більш безпечними

3 хв читати
Зеленський назвав події в Кривому Розі "проявом абсолютного тероризму за суттю" і закликав силовиків зробити вулиці українських міст більш безпечними

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з подіями в Кривому Розі, де в результаті нападів 37-річного чоловіка з ножем на людей є двоє загиблих і поранених, закликав українських правоохоронців зробити вулиці українських міст більш безпечними.

"Вкрай жахливі новини з мого рідного Кривого Рогу. Невимовний біль, смуток, відчай, страждання. Двоє вбитих, є поранені, серед них – дитина. Це ж хроніка одного мирного дня в одному мирному місті. Світ точно божеволіє! Щодень – новини про подібні безумства. До цього точно ніколи не можна звикнути, але, на жаль, у будь-якій країні є покидьки, які можуть просто взяти й забрати життя звичайних людей у вихідний день на вулиці міста. З будь-яких абстрактних причин принести трагедію відразу в багато родин. Ми маємо про це говорити відверто і маємо це зупинити", - написав він у суботу на своїй сторінці в Фейсбук.

Зеленський вважає, що події в Кривому Розі є "проявом абсолютного тероризму – за сенсом, за суттю, за наслідками, за жахом, який прийшов у наші домівки. Навіть якщо за Кримінальним кодексом цей конкретний злочин, який стався сьогодні, буде кваліфікований інакше. Але саме так – це тероризм, варварський спосіб залякати людей. Тому жодного виправдання й жодної поблажливості до виродків роду людського", - наголосив він.

Президент зазначив, що силовики повинні зробити все для того, щоб вулиці українських міст стали більш безпечними. "Превенція злочинів – ось це вважаю найголовнішим завданням для правоохоронців. Ми, суспільство, маємо чітко розуміти, хто й де може становити загрозу. Принаймні частина з таких негідників, які зненацька йдуть зі зброєю на людей на вулицях наших міст, точно якось демонстрували в попередньому житті, що можуть зробити подібне. Ми маємо про це знати", - вважає він.

"Безумовно, треба на таке реагувати жорстко й одразу, як з'являється хоча б найменша підозра, що можливий напад. Безумовно, сподіваюся на швидке розслідування та справедливий вирок цьому покидьку. Вірю, що саме так і буде. І щиро вдячний патрульним, які швидко, професійно, оперативно його затримали", - зазначив Зеленський.

Президент висловив щирі співчуття родинам загиблих і побажав якнайшвидшого одужання всім постраждалим.

Як повідомлялося, 7 листопада в Кривому Розі Дніпропетровської області чоловік з ножем нападав на людей, в результаті чого є загиблі і поранені. За підозрою у вбивстві двох осіб поліція затримала 37-річного чоловіка. Крім вбивства двох людей, нападник поранив ножем ще вісьмох, серед яких - 8-річний хлопчик, повідомила прес-служба обласної Національної поліції в Facebook.

У поліції зазначили, що в суботу близько 15:20 надійшло повідомлення про невідомого чоловіка, який на вулиці в металургійному районі кидався на людей з ножем.

Нападника затримали і доставили в Криворізький відділ поліції. Ним виявився місцевий житель. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Поліцейські з'ясовують всі обставини справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА