14:23 12.11.2020

Кворуму на засіданнях КС немає через COVID-19 - джерело

1 хв читати
Кворуму на засіданнях КС немає через COVID-19 - джерело

Причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати Конституційного Суду України в тому, що частина суддів перебуває на самоізоляції або вже має підтверджений діагноз COVID-19, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в суді.

"Причина відсутності кворуму на засіданнях Великої палати - це не демарш суддів, не відмова від участі в засіданнях, а хвороба", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, на самоізоляції, зокрема, перебуває голова суду, а також частина суддів, у деяких уже підтверджено діагноз COVID-19.

"Більшість суддів із нинішнього складу або хворіє, або чекає на результати тестів, оскільки вони мають симптоми коронавірусу", - додало джерело.

За інформацією співрозмовника агентства, найближчим часом, найімовірніше, засідання Великої палати не плануватимуть.

У свою чергу суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко сказав агентству "Інтерфакс-Україна": "Востаннє кворум на засіданні Великої палати був у понеділок. Мені достовірно відомо про два випадки COVID серед суддів Конституційного Суду".

Як розповіла агентству керівник управління комунікацій КС України та міжнародного співробітництва Мар'яна Гайовська-Ковбасюк, на сьогодні зафіксовано окремі попередні діагностування захворювання COVID-19 кількох суддів.

"Тому з метою запобігання поширенню захворювання судді працюють дистанційно, проходять обстеження для уточнення діагнозу", - сказала вона.

За словами Гайовської-Ковбасюк, у суді не відбувалися засідання, в яких брали б участь судді з зазначеним діагнозом або його ознаками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА