06:48 13.11.2020

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" викрито системне вимагання хабарів на митному посту

2 хв читати
У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" викрито системне вимагання хабарів на митному посту

Служба безпеки України викрила схему вимагання хабарів посадовими особами митного поста "Аеропорт Бориспіль", повідомили в прес-центрі СБУ.

За даними попереднього слідства, організували протиправний механізм двоє головних державних інспекторів митного поста, яких "прикривав" співробітник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії.

"Зловмисники вимагали гроші з пасажирів за нестворення штучних перешкод при проходженні митного контролю. За нібито понаднормове провезення товарів і речей вони погрожували забрати багаж на митний склад для складання протоколу", - сказано в повідомленні.

В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів отримання фігурантами неправомірної вигоди. За попередніми даними, "заробітки" хабарників з кожного рейсу становили від $ 2 до 4 тис. Щомісяця ця зміна митників працювала в середньому 7 разів.

"Правоохоронці затримали зловмисників на робочому місці під час отримання хабара. Зараз перевіряється інформація про можливу причетність до корупційної схеми інших працівників митниці, зокрема керівників поста", - наголосили в СБУ.

Тривають невідкладні слідчі дії, одного з фігурантів затримано згідно ст.208 (Затримання уповноваженою посадовою особою) Кримінально-процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.368 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Викриття протиправної діяльності проводилося за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 1 в супроводі співробітників Голосіївського управління ГУ Національної поліції в м.Києві за сприяння Головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Центр" Державної прикордонної служби України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА