21:58 13.11.2020

Член ради керівників ФРС Брейнард може стати першою жінкою на посаді міністра фінансів США

2 хв читати
Член ради керівників ФРС Брейнард може стати першою жінкою на посаді міністра фінансів США

Член ради керівників Федеральної резервної системи (ФРС) Лейл Брейнард є головним претендентом на пост міністра фінансів США в адміністрації нового американського президента Джо Байдена, пише газета Financial Times.

Офіційні результати президентських виборів у Штатах, які пройшли 3 листопада, поки не оголошені, однак вже зрозуміло, що Байден, кандидат від Демократичної партії, набирає достатньо голосів, щоб стати новим президентом країни. Чинний президент США Дональд Трамп не визнає поразки, його юристи подали судові позови в низці штатів, де, як вони стверджують, могли бути допущені порушення під час підрахунку голосів.

Серед інших можливих кандидатів на пост міністра фінансів США, крім 58-річної Брейнард, називаються екс-глава ФРС Джанет Єлен, екс-заступник міністра фінансів Сара Блум Раскін, а також CEO компанії, що управляє TIAA Роджер Фергюсон.

Брейнард, у разі її призначення главою американського Мінфіну, стане першою жінкою на цій посаді. З 1789 року, коли першим міністром фінансів США став Олександр Гамільтон, цей пост завжди займали чоловіки.

Першорядним завданням Брейнард на посаді міністра фінансів стане втілення в життя обіцянок Байдена щодо нових заходів підтримки американської економіки, зазначають експерти.

Брейнард має великий досвід роботи на міжнародному рівні і відповідні зв'язки, оскільки в 2010-2013 роках вона була ключовим співробітником Мінфіну США в сфері міжнародних зв'язків. Це може сприяти збільшенню залучення Вашингтона в розробку глобальних рішень у відповідь на пандемію коронавірусу, що буде істотно відрізняти нову адміністрацію від адміністрації Трампа, який досить скептично ставиться до міжнародних рішень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА