20:00 16.11.2020

Порошенко закликав ВР ухвалити план "Євросолідарності" з порятунку України від коронавірусної кризи

2 хв читати
Порошенко закликав ВР ухвалити план "Євросолідарності" з порятунку України від коронавірусної кризи

П'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко представив план виходу України з кризи, спричиненої пандемією коронавірусу, в якому вимагає припинити нецільове витрачання коштів коронавірусного фонду й спрямувати всі кошти на забезпечення медзакладів, страхування медиків, масове безоплатне тестування громадян і підтримку підприємців, повідомляється на сайті політсили.

"Вимагаємо виплатити кошти сім’ям усіх медиків, які віддали свої життя, захищаючи нас з вами. Наразі йдеться про 238 родин. За страхування медичних працівників ми боремось ще з березня, коли я підписав відповідний законопроект", - сказав Порошенко, закликавши також забезпечити в повному обсязі обіцяні медпрацівникам 300-відсоткові доплати.

Лідер "Євросолідарності" наголосив на важливості забезпечення перепідготовки лікарів та недопущення критичної нестачі медичних кадрів у разі подальшого зростання кількості хворих.

Порошенко також виступив із вимогою відкрити для загального доступу всі відомчі лікарні, зокрема МВС, СБУ, "Укрзалізниці", Держуправління справами (ДУС). "Офіс президента та ДСУ брешуть, коли вони твердять, ніби "Феофанія" зараз доступна для всіх... Я коли хворів не займав місце у "Феофанії", є люди, яким воно потрібніше і це точно не Зеленський", - зазначив він.

П'ятий президент також наголосив на важливості продовження на 2021 рік податкової знижки для фізичних осіб та особливостей оподаткування юридичних осіб, які надають благодійну безоплатну допомогу закладам охорони здоров'я на боротьбу з ковідом. "Видатки родин на тести та лікування ковіду пропонуємо вираховувати з бази оподаткування фізичних осіб", - розповів Порошенко.

За його словами, в найближчі дні "Європейська солідарність" оприлюднить окремий план підтримки фізосіб-підприємців, малого і середнього бізнесу, які більш за все страждають від карантинних заходів. "Всі запропоновані нами рішення мають бути ухвалені негайно, цього тижня, завтра у Верховній Раді", - закликав Порошенко.

Політик звернувся до нинішнього президента Володимира Зеленського: "Ось вам готовий план. Не придумали свого – беріть та робіть чуже... Нам усім треба протриматися до вакцини, щодо випробувань якої є оптимістичні новини".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА