14:25 17.11.2020

Україна в особі новообраного президента Молдови отримала союзника в боротьбі проти Кремля - лідер партії "Голос"

2 хв читати
Україна в особі новообраного президента Молдови отримала союзника в боротьбі проти Кремля - лідер партії "Голос"

Україна отримала хорошого союзника в особі лідера президентських виборів у Молдові Маї Санду в протистоянні з РФ, вважає народний депутат, лідер політичної партії "Голос" Кіра Рудик.

"Впевнена, що в особі Маї Санду ми отримали гарного союзника в боротьбі проти Кремля. Впевнена, український народ зможе розраховувати на підтримку Молдови, якщо адміністрація президента Володимира Зеленського робитиме спроби провести незаконні вибори на окупованому Донбасі", - сказала Рудик у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Вона зазначила, що Санду - прозахідний реформатор, яка знає як і має намір вести свою країну до гідного європейського життя.

"І я вважаю, наші країни мають об'єднатися в боротьбі проти корупції, проти олігархату, спрямувати зусилля на допомогу в подоланні бідності й на інтеграцію в європейське співтовариство", - наголосила Рудик.

За словами народного депутата, в останні роки відносини між Молдовою та Україною залишали бажати кращого, оскільки президент Ігор Додон будував зовнішню політику в найкращих традиціях прихильника Кремля. "І через неоднозначні заяви проросійського політика щодо Криму ми не могли говорити про дружні й партнерські відносини між нашими країнами", - зазначила парламентарій.

Санду ж, за словами Рудик, навпаки, дуже тепло ставиться до України і вже заявляла, що планує радикально змінити відносини наших держав.

Народний депутат зазначила, що в України та Молдови загальні біди - це корупція, олігархат і породжена ними бідність, а також "рускій мір під боком".

Вона нагадала, що ще будучи прем'єром Молдови, Санду звинуватила українську владу часів Петра Порошенка в корупційній співпраці з адміністрацією молдавського олігарха Влада Плахотнюка, яка "сприяла виживанню сепаратистського керівництва в Придністров'ї". На думку лідера партії, такі речі неприпустимі в цивілізованому світі.

"Санду неодноразово заявляла про повну підтримку територіальної цілісності України і висловлювала слова поваги українцям, які загинули, захищаючи суверенітет своєї країни. Вона засуджувала незаконні вибори в окупованій російськими силовиками Абхазії, підтримуючи територіальну цілісність Грузії. Тому з нашого боку теж мають бути зроблені чіткі та послідовні кроки для покращення співпраці з Молдовою", - сказала Рудик.

Конституційний склад українського парламенту - 450 народних депутатів. У Верховній Раді поточного IX скликання 422 нардепи, з них у фракції "Голос" - 19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА