19:36 17.11.2020

Юристи Трампа продовжують направляти позови з приводу виборів, значних успіхів поки немає

2 хв читати
Юристи Трампа продовжують направляти позови з приводу виборів, значних успіхів поки немає

Юристи передвиборного штабу президента США Дональда Трампа продовжують на цьому тижні направляти позови до судів, прагнучи оскаржити результати голосування на виборах в низці ключових штатів, повідомляють у вівторок американські ЗМІ.

Видання The Hill зазначає, що нині ці зусилля не увінчалися істотними успіхами. Якщо тенденція збережеться, то Трампу буде складно домогтися передачі спірних справ, потенційно здатних змінити на його користь результати виборів, до Верховного суду США. Саме сценарію, який передбачає розгляд скарг штабу Трампа в Верховному суді, найбільше побоюються в Демократичній партії, оскільки в цьому суді шість суддів з дев'яти вважаються прихильниками республіканців.

The Hill констатує, що деякі юристи не бачать у Трампа серйозних шансів через суди домогтися переобрання. "Оскільки більшість скарг або відхиляють, або відкликають, то у штабу Трампа немає реальної можливості змінити результати навіть в одному окремо взятому штаті, не говорячи вже про декілька штатів", - вважає професор з юриспруденції Університету Каліфорнії Рік Гансен.

Зі свого боку, в штабі Трампа заявили, що вірять в успіх і мають намір продовжувати боротьбу в судах за перегляд результатів голосування в деяких "хитких" штатах.

"Існують передбачені законом способи домогтися нашої мети. І якщо нас буде супроводжувати успіх, то президент доб'ється переобрання", - заявила радник з юридичних питань штабу Трампа Дженна Елліс.

Трампу для того, щоб залишитися при владі на другий термін, потрібно домогтися перегляду на свою користь підсумків виборів мінімум у трьох штатах. Перед ним складніше завдання, ніж у Джорджа Буша-молодшого в 2000 році. Тоді суперечки стосувалися тільки одного штату: Флориди. Буш у результаті був обраний президентом рішенням Верховного суду і з перевагою всього в один голос.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА