08:08 18.11.2020

Стосовно 15 чиновників "Укрзалізниці", яких підозрюють у заволодінні майже 59 млн грн, порушено кримінальну справу

2 хв читати
Стосовно 15 чиновників "Укрзалізниці", яких підозрюють у заволодінні майже 59 млн грн, порушено кримінальну справу

Кримінальне провадження відкрито на 15 чиновників АТ "Укрзалізниця", які за нібито ремонт поїздів завдали збитків підприємству на більш ніж 58,6 млн грн, повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування щодо п'ятнадцяти осіб за фактами заволодіння коштами в особливо великих розмірах, службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, підробки документів, що здійснюються в складі організованої групи (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1 КК України", - сказано в повідомленні на сайті Офісу генпрокурора у вівторок.

Зокрема, в період 2015-2016 років посадові особи ВАТ "Укрзалізниця" з залученням фіктивних підприємств, склали і видали завідомо неправдиві документи про нібито здійснення модернізації понад 20 дизель-поїздів. Це в подальшому стало підставою для переказу грошових коштів з рахунків ВАТ "Укрзалізниця" підприємству-виконавцю. При цьому частина суми опинилася на рахунках фіктивних підприємств.

Як уточнили правоохоронці, 17 листопада щодо цих підозрюваних відкриті матеріали кримінального провадження. Серед них - колишній виконувач обов'язки голови правління одного з підприємств, 100% акцій якого внесені в статутний капітал ВАТ "Укрзалізниця" і його колишні заступники; колишні і нинішні керівники підрозділів приміських пасажирських перевезень, а також начальники виробничих підрозділів моторвагонних депо регіональних філій підприємства.

"Експертизою встановлено, що роботи з модернізації не проводилися, а в результаті дій посадових осіб "Укрзалізниці" завдано понад 58,6 млн грн збитків", - наголосили в Офісі генпрокурора.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА