19:36 18.11.2020

Шмигаль обговорив з віце-президентом ЄІБ фінансування закупівлі вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Шмигаль обговорив з віце-президентом ЄІБ фінансування закупівлі вакцини проти COVID-19

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на онлайн-зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Терезою Червінською обговорив можливість перерозподілу 50 млн євро у рамках спільного проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" на протидію пандемії COVID-19.

"Також будемо вдячні за якнайшвидший розгляд питання про використання коштів за цією програмою на закупівлю вакцини проти COVID-19. Ми розраховуємо закупити ефективну і безпечну вакцину, яка буде мати прекваліфікацію ВООЗ, щоб провакцинувати частину населення щойно з'явиться така можливість", - зазначив Шмигаль, повідомляє "Урядовий портал".

Прем'єр-міністр також повідомив Червінській, що Україна зацікавлена в розширенні подальшої співпраці з ЄІБ, зокрема в сфері фінансування транспорту, енергетичного сектора і міської інфраструктури.

Також Україна розраховує на підписання в грудні проекту "Міський громадський транспорт України II", спрямованого на оновлення рухомого складу міського громадського електротранспорту в середніх і великих містах, а також проекту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення і відродження (Проект 3В)", що має допомогти у відновленні доріг в Луганській області для підтримки сільськогосподарського сектора.

Крім того, Шмигаль висловив надію, що Україні і ЄІБ вдасться спільно завершити найближчим часом роботу з підготовки проекту "Реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту "Бориспіль" і "Програми з відновлення України".

"Цінуємо співробітництво між Україною та Європейським інвестиційним банком. Розраховуємо, що спільно зможемо виробити можливі механізми підтримки України в період пандемії", - зазначив Шмигаль.

Червінська в свою чергу відзначила чудову співпрацю між Україною та ЄІБ і рішучість уряду в продовженні реформ. Вона наголосила, що Україна залишається в високих пріоритетах ЄІБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА