07:30 19.11.2020

Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

2 хв читати
Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

Президент України Володимир Зеленський відеозв'язком обговорив із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем заходи щодо поліпшення умов ведення підприємництва для представників малого та середнього бізнесу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Глава держави наголосив, що уряд повинен проводити більш тісну комунікацію з бізнесом щодо своїх дій, щоб підприємці розуміли вектор руху країни.

"Вам потрібно частіше говорити з бізнесом. Я думаю, тому що їм не вистачає комунікації, вони багато чого не бачать, що ви робите, і не розуміють, куди дивиться держава і куди йде", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр України наголосив, що Кабмін напрацював низку законодавчих змін щодо полегшення ведення бізнесу. Йдеться про перегляд списку порушень, за які підприємців штрафуватимуть, а також про розмір таких санкцій.

"Напруга сьогодні стосується, серед іншого, необґрунтовано високих штрафів - там насправді мільйонні штрафи, які фактично призводять до банкрутства підприємців. А штрафи повинні стимулювати "відбілювання" економіки, малого і середнього бізнесу", - розповів глава уряду.

На думку прем'єр-міністра України, Кабмін готовий говорити з бізнесом про можливі законодавчі стимули в разі введення карантину - як "вихідного дня", так і жорсткого. До кінця тижня уряд розробить драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу, а на наступному тижні після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд Верховної Ради.

"До п'ятниці треба підготувати драфт цього законопроекту, це дуже важливо, щоб все прискорити. І можемо його подавати як невідкладний від президента. Формат, в якому подавати, передбачає, щоб законопроект був узгоджений і було однакове розуміння і в комітеті, і в Міністерстві фінансів , і найголовніше - у людей. Саме у людей, яким зараз дуже складно", - зазначив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА