13:00 20.11.2020

Кандидати в мери перед другим туром використовують тему карантину вихідного дня для залучення виборців - КВУ

2 хв читати

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Більшість кандидатів на посаду міських голів у другому турі виборів використовують у своїй виборчій кампанії питання карантину вихідного дня з метою отримання більшої кількості голосів, вважають у Комітеті виборців України (КВУ).

"За підсумками спостереження КВУ, тема номер один на виборах зараз - це карантин вихідного дня. Тобто не питання доріг, каналізацій, господарств, ліфтів - того, чим реально має займатися місцева влада. Ні, карантин вихідного дня. Про це говорить абсолютна більшість кандидатів", - сказав аналітик КВУ Денис Рибачок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

При цьому ставлення до цієї ініціативи уряду негативне.

"Ми не знайшли жодної згадки про те, де кандидати говорили б про це позитивно, про рішення уряду (щодо запровадження карантину вихідного дня - ІФ). Усі говорять у негативі і на цьому будують свою агітаційну кампанію", - зазначив аналітик.

За словами Рибачка, це свідчить насамперед про малозмістовну кампанію.

"Чому кандидатам вигідно говорити на цю тему? Насамперед це спосіб мобілізувати свою підтримку і загалом отримати додаткові електоральні бали серед підприємців малого бізнесу", - пояснив він.

Рибачок зазначив, що фактично Кабінет Міністрів зробив своєрідний подарунок для кандидатів перед другим туром і дозволив їм говорити про коронавірус і карантин, а не про те, що вони планують робити наступні п’ять років.

Як повідомлялося, уряд запровадив карантин вихідного дня на період з 14 до 30 листопада.

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=cmv8NSWg8Ro&feature=youtu.be

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

Українці найбільше довіряють ЗСУ, волонтерам і рятувальникам, найменше - партіям, держапарату і судам - соцопитування

В Україні стало більше тих, хто вважає, що події в країні розвиваються неправильно, - соцопитування

Більшість українців вірять у перемогу України у війні, понад половина з них вважає, що вона настане не пізніше ніж через два роки - соцопитування

ГО "Антикорупційний штаб" презентував портал, який виявляє конфлікт інтересів у місцевих депутатів

Опитування: 53,9% опитаних українців вважають, що тих, хто ухиляється від мобілізації, можна зрозуміти - "ніхто не хоче помирати"

Опитування: 39,4% опитаних вважають, що перемогою України можна вважати виведення російських військ за межі територій, захоплених із 24 лютого 2022 року, не згодні - 26,2%

Опитування: понад 63% респондентів вважають, що всі, хто заплямував себе співпрацею з ворогом на ТОТ, мають бути ув'язнені

Опитування: понад 50% опитаних українців вважають, що Україна має відновити свій ядерний потенціал

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА