16:57 20.11.2020

До кінця листопада до України надійде понад 8 тисяч кисневих концентраторів - Кирило Тимошенко

2 хв читати
До кінця листопада до України надійде понад 8 тисяч кисневих концентраторів - Кирило Тимошенко

Проблему нестачі кисню в лікарнях для пацієнтів із COVID-19 вирішує Офіс президента спільно з обласними державними адміністраціями шляхом швидкої закупівлі концентраторів кисню, зазначає заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

"Ми розуміємо, що кисню у великій кількості недостатньо. Ми спільно з усіма обласними адміністраціями йдемо шляхом швидкої закупівлі концентраторів кисню, машин на одне або два ліжка. Ми знайшли за тиждень вже 10 тис. концентраторів і вони приїжджають просто тисячами щодня. Всі імпортери, які возять наразі концентратори, працюють саме з закріпленими регіонами. Ми в Офісі президента надаємо допомогу з логістики, а далі вже ОДА працюють безпосередньо з імпортерами", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, за перші два тижні листопада були поставлені 5,5 тис. концентраторів і це не межа. "Я гадаю, за поточний тиждень ми отримаємо декілька тисяч, наступного тижня - ще декілька тисяч. До 1 грудня мають приїхати ще 8,3 тис. штук", - зазначив Тимошенко.

Заступник голови ОП зауважив, що другий напрям - це встановлення централізованого кисню, довгострокові контракти, які підписують, щоб централізовано поставити кисень до великих опорних лікарень.

Тимошенко пояснив, що проблеми з киснем виникли, зокрема, через те, що хтось у регіонах не розумів, як правильно швидко витратити субвенцію від Кабінету Міністрів і швидко отримати кисень, а замість цього підписав якісь довгограючі контракти.

"Ми наразі точково працюємо з кожним регіоном. У нас тричі на тиждень проходять спільні наради. Подивилися, як все відбувається. Відсіяли контракти на встановлення централізованого кисню, тому що поставити його наразі - це точкові випадки, один-два. Всі інші станції можуть приїхати в січні-лютому. Це така сама історія, яку ми проходили з апаратами ШВЛ, коли були черги", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА