19:57 21.11.2020

Україна ніколи не зверне з європейського шляху, це ключовий пункт суспільного договору між українцями і державою - Шмигаль

2 хв читати
Україна ніколи не зверне з європейського шляху, це ключовий пункт суспільного договору між українцями і державою - Шмигаль

Революції 1991 року, 2004 і 2013-2014 років змінили багатьох людей, а значить, і Україну, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з учасниками революційних подій, захисниками держави і представниками інтелектуальної еліти, яка відбулася 21 листопада під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Шмигаль зазначив, що найбільшим досягненням трьох революцій є нова свідомість громадян і влади. Він наголосив, що країна ніколи не зверне з європейського шляху, адже це ключовий пункт нового суспільного договору між українцями і державою, повідомляє "Урядовий портал".

"Не сумніваюся, що Україна стане членом Європейського Союзу. Але не менш важливо, як ми — держава і суспільство — будемо проходити цей шлях, будемо рухатися до європейських стандартів. Це щоденні зміни, щоденна робота, яка змінює наше життя. Ми відмовляємося від радянських рудиментів у свідомості, в економіці, ми стаємо відвертішими та толерантнішими. Вчимося піклуватися та підтримувати один одного. Змінюється наша політична культура, змінюється суспільство", - заявив прем'єр-міністр.

Він висловив упевненість, що цього не сталося б без доленосних подій 1991, 2004 і 2013-14 років.

"І саме тому ми назавжди в боргу перед тими, хто поклав своє життя заради кращого майбутнього України", - зазначив Шмигаль.

" Ми не просто продемонстрували, що прагнемо жити за європейськими стандартами. Ми стали більш відкритими для світу, а світ став відкритішим до України. Щодня наші міжнародні партнери демонструють це. Ми довели всім, що український народ — це невід’ємна частина європейської родини, яка своєю історією, своєю культурою та своєю мовою створює своє майбутнє", - додав прем'єр-міністр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА