12:30 23.11.2020

Три чверті опитаних українців підтримують штрафи за порушення маскового режиму, лише третина вірить у ефективність карантину вихідного дня - соцопитування

2 хв читати
Три чверті опитаних українців підтримують штрафи за порушення маскового режиму, лише третина вірить у ефективність карантину вихідного дня - соцопитування

 48% опитаних українців вважають оптимальними заходи, введені владою із боротьби з коронавірусом, 24% вважають їх занадто м'якими, 11% - занадто суворими, свідчать результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 15-17 листопада.

75% опитаних підтримують введення штрафів за перебування у громадських місцях і транспорті без масок, 24% - проти цього. Найчастіше штрафи підтримують жінки та люди похилого віку, найвища підтримка в Києві, найменша - на Півдні.

83% опитаних заявили, що часто надягають захисну маску, 14% - іноді або рідко, 3% - майже ніколи. 70% часто дезінфікують руки, 23% - іноді або рідко, 6% - майже ніколи. Лише 14% часто використовують захисні рукавиці, 33% - іноді або рідко, 53% - майже ніколи. Порівняно з березнем, часте користування масками значно зросло (з 58 до 83%), а захисними рукавицями - суттєво знизилося (з 38 до 14%).

85% знають про те, що уряд ввів карантин вихідного дня, 15% - щось чули або взагалі чують вперше про це.

Ставлення до введення карантину вихідного дня полярне: половина опитаних підтримують, стільки ж проти. Водночас лише 35% очікують, що у результаті реалізації проекту поширення коронавірусу зменшиться, проте 62% - не згодні з цим.

61% опитаних вважають недоцільним введення суворого карантину (локдауну), 36% підтримують. При цьому його ефективність оцінюють значно вище, ніж карантину вихідного дня: 55% вважають, що поширення коронавірусу у результаті локдауну зменшиться, 42% - мають протилежну думку.

Майже 70% опитаних дуже хвилюються через те, що хтось із їхніх близьких захворіє на коронавірус. Водночас про своє власне здоров'я хвилюються майже вдвічі менше опитаних. Із березня дещо зросла кількість тих, хто дуже хвилюється через можливе захворювання. Більше таких серед жителів сіл, людей старшого віку та жінок.

Під час дослідження методом CATI (телефонне інтерв'ю з використанням комп'ютера) було опитано 3000 респондентів віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 - не більше ніж 1,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА