14:45 23.11.2020

Україна піднялася на 20 позицій за якістю доріг у міжнародному рейтингу The Legatum Prosperity Index

2 хв читати
Україна піднялася на 20 позицій за якістю доріг у міжнародному рейтингу The Legatum Prosperity Index

 Україна у 2020 році піднялася на 126-те місце в загальному рейтингу якості доріг (146-те у 2019 році), повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") з посиланням на міжнародний рейтинг "Індекс процвітання" (The Legatum Prosperity Index), що його публікує освітній аналітичний центр Legatum Institute.

"У 2020 році Україна здобула +20 позицій у загальному рейтингу "якості доріг" – наразі посідаємо 126-те місце. Це означає, що міжнародні експерти й аналітики позитивно оцінюють кроки країни у напрямі розбудови дорожньої інфраструктури", - зазначає "Укравтодор".

У рейтингу "Транспорт" країна піднялася на 12 позицій - до 73-го місця; у рейтингу "Доступ до ринку та інфраструктура" - 77-ме місце (+10 позицій).

Загалом у рейтингу Індексу процвітання Україна зайняла 92-гу позицію, піднявшись на чотири пункти порівняно з 2019 роком і на 19 позицій - порівняно з 2018 роком.

The Legatum Prosperity Index (Індекс процвітання) – це інтегрований показник, який враховує економічне зростання країни, рівень освітньої системи, медицини, особистого добробуту та якості життя тощо. Його щорічно укладає освітній аналітичний центр Legatum Institute.

Як повідомлялося, на початок листопада 2020 року на завершальній стадії реконструкції в Україні (здаються в експлуатацію, завершені або завершується укладання останнього шару асфальтобетону) перебували 3,9 тис. км доріг. За даними глави "Укравтодору" Олександра Кубракова, зі 100 штучних споруд, які агентство планувало відремонтувати в 2020 році, 78 уже реконструйовано.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА