16:47 23.11.2020

Разумков підписав закони про забезпечення додатковими коштами Фонду боротьби з COVID-19 і фінансування вугільної галузі

2 хв читати
Разумков підписав закони про забезпечення додатковими коштами Фонду боротьби з COVID-19 і фінансування вугільної галузі

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закони, спрямовані на забезпечення додатковими коштами Фонду боротьби з COVID-19 і фінансування вугільної галузі, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.

Ідеться про закон "Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України" (щодо особливостей адміністрування податків у цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31-34 статті 14 закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік") (відповідний законопроект № 4120) та закон України про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік" (щодо реалізації положень статті 11 закону України "Про ринок природного газу") (зареєстровано як законопроект №4119).

Ці закони визначають додаткові джерела фінансування Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 сумою 8,9 млрд грн. Зокрема, для забезпечення готовності та реагування закладів охорони здоров’я на спалахи цієї хвороби, надання медичної допомоги пацієнтам, а саме: для закупівлі засобів індивідуального захисту, реактивів, тест-систем, медичних виробів, дезінфекційних засобів, на придбання медичного та лабораторного обладнання для проведення лабораторних (визначення СOVID-19 методом ПЛР) та рентгенологічних досліджень, здійснення ефективного та якісного лікування та інше.

Також вирішено питання щодо виплати заборгованості заробітної плати шахтарям. Адже тепер з'являється можливість забезпечити додаткові джерела фінансування видатків на реструктуризацію вугільної галузі з метою погашення заборгованості з заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств. Загалом вугільна галузь отримає 1,4 млрд грн.

Як повідомлялося, парламент ухвалив обидва закони 17 листопада.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА