13:24 24.11.2020

Майже 45% українців вважають, що діалог із Путіним необхідний для припинення війни на Донбасі - опитування

3 хв читати
Майже 45% українців вважають, що діалог із Путіним необхідний для припинення війни на Донбасі - опитування

44,8% українців вважають, що для припинення війни на Донбасі необхідний діалог із президентом Росії Володимиром Путіним, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними дослідження, 20,2% респондентів вважають, що діалог із Путіним шкодить інтересам України, 19,4% - що діалог президента України з президентом РФ не сприяє припиненню війни на Донбасі, але й не шкодить Україні, 15,6% - не змогли відповісти.

Якби в українців запитали на референдумі, чи підтримують вони офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України, за цю ідею висловився б 51% опитаних. Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України підтримали б 23,9% респондентів. 25,1% - не змогли відповісти.

Офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України також підтримали б 45,8% опитаних серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (52,2% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО). 32,3% серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (22% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО) підтримали б надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Не змогли відповісти на запропоновані варіанти 21,8% респондентів серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (25,8% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО).

Серед учасників бойових дій і їхніх близьких 49,7% висловилися за офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Серед опитаних не учасників бойових дій і їхніх близьких підтримали цю ідею 54,9%. Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України підтримали 25,1% учасників бойових дій і їхніх близьких (20,3% не учасників бойових дій і їхніх близьких).

Офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України найбільше підтримали респонденти на Заході України - 70,8% (60,3% - в Центрі, 26,1% - на Півдні, 31,1% - на Сході України).

Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України найбільше підтримали на Сході - 44,8% (36,9% - на Півдні, 15,1% - в Центрі, 8,3% - на Заході України). Не змогли відповісти на запропоновані варіанти 36,9% опитаних на Півдні, 24,7% - в Центрі, 24,1% - на Сході, 20,8% на Заході України.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова 16-22 жовтня 2020 року в усіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2 021 респондента віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Джерело: https://razumkov.org.ua/uploads/article/2020_donbas.pdf

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА