14:52 24.11.2020

Зеленський анонсував новий пакет допомоги бізнесу в разі локдауну

3 хв читати
Зеленський анонсував новий пакет допомоги бізнесу в разі локдауну

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що найближчим часом до парламенту буде внесено законопроекти про допомогу бізнесу і громадянам в умовах карантину, зокрема про одноразову матеріальну допомогу.

"Найближчим часом у парламент буде подано законопроекти, які передбачатимуть наступне: одноразова матеріальна допомога тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину. І якщо ви – ФОП і змушені закрити, наприклад, свою кав’ярню, або найманий працівник, і вас звільняють, бо кав’ярня закривається, то ви зможете отримати допомогу в розмірі 8 тис. грн", - сказав він у своєму влозі у вівторок.

Зеленський пояснив, що для отримання такої допомоги необхідно зробити три прості кроки: зайти у застосунок "Дія", ввести короткі дані та номер банківської картки.

"Далі - перевірка даних, і максимум через декілька днів 8 тис. грн приходять вам на картку", - зазначив він.

За його словами, згідно з розрахунками, понад 1 млн громадян України зможуть отримати допомогу за цією програмою, а її загальний обсяг становитиме майже 10 млрд грн.

Президент зазначив, що другий напрям - це матеріальна допомога господарським суб'єктам заради збереження робочих місць.

"Якщо ви власник кав’ярні, і ви не закрилися, але через карантин скоротили час роботи, нікого не звільнили, проте деяких працівників відправили у вимушену відпустку, тоді для виплат таким працівникам ви зможете отримати допомогу. Це буде сума, пропорційна часу так званого простою, в розмірі до 8 тис. грн на одного працівника", - розповів він.

Зеленський зазначив, що третім напрямом буде компенсація витрат за сплату єдиного соціального внеску. Це майже 1,5 млрд грн для майже 120 тис. юридичних осіб.

Президент пояснив, що якщо через посилення карантину діяльність того чи того підприємця підпадає під заборону, він отримує компенсацію за плату ЄСВ за своїх найманих працівників. Наприклад, невелика кав’ярня, де працює п’ять людей, отримує компенсацію близько 8-10 тис. грн.

Зеленський також оголосив про погашення податкового боргу майже для 4 млн громадян, у яких він становить до 3,06 тис. грн.

П'ятим напрямом допомоги будуть податкові канікули. "При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. ФОП першої групи будуть звільнені від сплати всіх податків та зборів, включно з ЄСВ.

Президент також повідомив про відновлення програм, які успішно працювали навесні: це матеріальна допомога ФОП, які мають дітей до 10 років, компенсація з часткового безробіття, кредитні канікули для бізнесу в рамках програми "5-7-9", за якою малий і середній бізнес вже отримали близько 13 млрд грн.

"Важливо, що програма "5-7-9" продовжить і розширить свої можливості в цьому та наступному році", – зазначив Зеленський.

Президент сподівається на підтримку Верховною Радою всіх цих запропонованих кроків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА