15:55 24.11.2020

Посадовці ХТЗ вимагали з робітників хабарі за ордери на житлоплощу в заводських гуртожитках - СБУ

1 хв читати
Посадовці ХТЗ вимагали з робітників хабарі за ордери на житлоплощу в заводських гуртожитках - СБУ

Посадовці ПрАТ "Харківський тракторний завод", які відповідають за майно та безпеку підприємства, організували механізм здирництва й отримання з працівників підприємства грошей за видачу ордерів на житлову площу в заводських гуртожитках, які планувалося цього року передати на баланс міськради, що дало б змогу людям приватизувати нерухомість.

"Співробітники СБ України задокументували, що за кожен ордер чиновники вимагали від 3 до $5 тис., попри те, що працівники мешкали в цих гуртожитках, були в них зареєстровані, мали стаж роботи на підприємстві від 10 до 20 років. У разі відмови платити хабар зловмисники, зловживаючи службовими повноваженнями, переселяли людей в інші приміщення зі значно гіршими житловими умовами", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, за попередніми оцінками, від дій посадовців могли постраждати понад 100 працівників заводу.

Наразі правоохоронці проводять обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України.

Викриття оборудки здійснювало Управління СБУ в Харківській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно зі слідчими Основ’янського відділу ГУ Національної поліції в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №5.

Джерело: https://cutt.ly/nhoHo6s

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА