18:47 24.11.2020

"Євросолідарність" має намір не допустити проходження партії "Слуга народу" до міськради Львова

2 хв читати
"Євросолідарність" має намір не допустити проходження партії "Слуга народу" до міськради Львова

Представники депутатського корпусу, обрані до місцевих рад Львівської області від партії "Європейська солідарність", заявляють, що не допустять спроб "протягнути" до міської ради Львова партію "Слуга народу", яка не набрала необхідної для цього кількості голосів виборців, повідомляється на сайті партії.

Депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що проведення організаційної сесії Львівської міської ОТГ зупинило маніпуляції з метою "протягнути" провладну партію до міськради.

"Ми маємо сумний приклад Тернополя, коли партія "Слуга народу" набрала 4,7% (голосів – ІФ). І після певної кількості судів, а було чотири судові процеси, під час повторного "підрахунку голосів" партію "Слуга народу" втягнули в Тернопільську міську раду з результатом 5,01%. Львів'яни сказали своє слово 25 жовтня і 22 листопада. "Європейська солідарність" абсолютно поважає думку львів'ян, поважає вибір львів'ян і готова працювати на розвиток суспільства. Але ми не готові підтримувати маніпуляції міського голови Андрія Садового та міської влади з тим, щоб протягнути партію "Слуга народу" до Львівської міської ради", - сказав Шеремета.

Депутат Львівської міськради від "Євросолідарності" Олена Пасевич зазначила, що установче засідання відбулося відповідно до рішення територіальної виборчої комісії виключно в рамках закону. При цьому кадрових питань депутати не розглядали. "Всі припускали, що сьогодні міська рада обиратиме секретаря та комісії. Але депутати розуміли, що, крім закону, є ще певні етичні червоні лінії, які не можна перетинати. Жодних таких дій на сесії сьогодні зроблено не було", - зазначила вона.

"Ми поважаємо вибір львів'ян, який відбувся 22 листопада, і, звісно, ми очікуємо офіційного оголошення результатів другого туру виборів для того, щоб обраний мер Садовий, як ми бачимо це за попереднім підрахунком результатів, швидше розпочав роботу й очолив цей процес", - резюмувала Пасевич.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА