08:47 25.11.2020

Байден заявив, що його правління не буде "третім терміном Обами"

2 хв читати
Байден заявив, що його правління не буде "третім терміном Обами"

Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах президента США, заявив, що не збирається перетворювати своє правління на третій термін президента Барака Обами, при якому він був віце-президентом.

"Це не третій термін Обами, бо ми стикаємося з абсолютно іншим світом, ніж в адміністрації Обами/Байдена. Президент Трамп змінив ландшафт", - сказав Байден в інтерв'ю телеканалу NBC.

Він зазначив, що адміністрація чинного президента вже почала взаємодіяти з його перехідною командою.

"Відразу ж ми отримали підтримку від національної безпеки за усіма напрямами. І вони вже опрацьовують можливість для мене отримувати щоденні президентські зведення, ми вже опрацьовуємо зустріч з командою Білого дому з боротьби з COVID-19 і те, як не тільки поширювати, а й отримувати вакцину", - заявив Байден.

"І я повинен сказати, що інформаційно-роз'яснювальна робота була щирою", - додав він.

Водночас, напередодні він, представляючи майбутніх призначенців у свою адміністрацію в Вілмінгтоні, штат Делавер, сказав, що Сполучені Штати будуть "готові знову очолити" світову арену, перегорнувши сторінку політики президента Дональда Трампа

Байден заявив, що його команда, до якої кандидатом на пост держсекретаря США входить довірений помічник Ентоні Блінкен, позбавиться від "старого мислення і незмінних звичок" Трампа в підході до міжнародних відносин.

"Це команда, яка відображає той факт, що "Америка повернулася", готова очолити світ, а не відступити від нього, знову сісти на чолі столу, готова протистояти нашим противникам і не відкидати наших союзників, готова відстоювати наші цінності", - наголосив він.

Вибори в США відбулися 3 листопада.

Як повідомлялося, Управління загальних служб (GSA) встановило, що Байден є переможцем президентських виборів. Згідно з листом глави GSA Емілі Мерфі, адміністрація готова офіційно почати процес передання влади.

Однак пізніше президент США республіканець Дональд Трамп заявив, що рішення GSA почати офіційний процес передання влади Байдену не впливає на продовження спроб команди нинішнього президента добитися перегляду результатів голосування.

Проте, Трамп високо оцінив роботу GSA і його керівника Емілі Мерфі, але при цьому наголосив, що рішення про те, хто буде наступним главою держави, не в компетенції цього відомства. Трамп зазначив, що боротьба його команди за результати виборів у США триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА