20:16 25.11.2020

ЄС надасть Україні EUR25 млн фінансової підтримки на розвиток цифрової трансформації

2 хв читати
ЄС надасть Україні EUR25 млн фінансової підтримки на розвиток цифрової трансформації

ЄС має намір надати Україні EUR25 млн фінансової підтримки на розвиток цифрової трансформації, повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"EUR9,6 млн - перший фінансовий внесок, який отримає Україна в рамках проекту EU4DigitalUA. Естонська Академія електронного управління та Іспанська фундація FIIAPP Spain допоможуть у реалізації проектів із електронних послуг, кібербезпеки та захисту даних, розвитку реєстрів", - написав Федоров на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що фінансування також стосуватиметься: розробки інфраструктури для електронного врядування; модернізації державних е-послуг та розробки послуг на порталі "Дія" та в застосунку "Дія"; візуалізації інформації щодо доступу до широкосмугового інтернету в Україні; продовження підключення основних реєстрів до системи обміну даними "Трембіта"; розробки загальнодержавного персонального ідентифікатора - державного цифрового посвідчення особи та реєстру адрес реєстрації місця проживання громадян; розвитку довірчих послуг.

"Підтримка диджиталізації в Україні - це одночасно підтримка всіх ключових реформ і антикорупції. Країна отримає більше якісних змін. Вдячні ЄС за довіру та діємо разом!" - додав Федоров.

Федоров також уточнив, що перші кошти будуть спрямовані на те, щоб зробити урядову цифрову інфраструктуру функціональною та побудувати надійну систему електронних послуг в Україні.

У повідомленні на сайті Мінцифри ввечері у середу зазначається, що Україна досягла вражаючих успіхів у цифровій трансформації - посіла 69-те місце в рейтингу ООН серед 193 країн щодо готовності до електронного уряду за індексом EDGI, піднявшись у ньому на 16 позицій порівняно з 2018 роком.

"ЄС підтримує подальший розвиток цифрових технологій в Україні з метою підвищення конкурентоздатності країни і сприяння подальшому наближенню України до Єдиного цифрового ринку ЄС", - наводять у Мінцифри слова голови Представництва ЄС в Україні посла Матті Маасікаса.

Проект EU4DigitalUA - частина підтримки Європейським Союзом розвитку електронного врядування в Україні. Реалізацію проекту втілюють іспанський фонд FIIAPP Spain і естонська Академія електронного управління.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА