12:45 26.11.2020

Аваков виступає за введення повного локдауну у всій Україні на декілька тижнів

2 хв читати
Аваков виступає за введення повного локдауну у всій Україні на декілька тижнів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконаний у необхідності введення повного локдауну в країні, це питання вирішуватиме Кабінет Міністрів найближчими днями.

"Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якнайшвидше, справді, тривалістю 3 або 4 тижні. І не потрібно при цьому ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулюваннями", - сказав Аваков в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер, говорячи про доцільність запровадження локдауну в Україні у зв'язку з епідеміологічною ситуацією.

Він наголосив, що це необхідно зробити, оскільки йдеться про серйозний ризик здоров'ю людей.

"Щойно ми будемо готові, я сподіваюся, це буде найближчими днями, сформулювати в деталях і в реальних механізмах ту програму компенсації, яку озвучив президент днями, треба негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції та спробувати зберегти здоров'я українців, і піти від ситуації, коли у нас понад 200 смертей щодня", - наголосив глава МВС.

Він зазначив, що у нього завжди була радикальна позиція щодо цього.

"Треба вводити локдаун негайно", - заявив міністр.

Відповідаючи на запитання про те, чи потрібен локдаун в окремих регіонах або на території всієї України, Аваков сказав: "У нас немає ситуації, що десь добре, а десь погано, у нас загалом ситуація скрізь приблизно рівна і негативна".

На його переконання, 70-відсоткове заповнення ліжок пацієнтами із COVID-19 є вже критичним.

"Тому реагувати треба прямо зараз. Так, всім важко, (...) бюджет у катастрофічному важкому стані, але й ризики такі, що потрібно ухвалювати наразі серйозні рішення. Воно може бути непопулярне для якихось верств населення, комусь буде дуже погано і незручно, і тут державі треба думати про компенсації. Я завжди це говорив, і зараз те підтримую", - заявив Аваков.

Він уточнив: "Я завжди виступав за радикальний локдаун. Його треба вводити негайно, не менше трьох тижнів, і, дай Боже, щоб до Нового року ми виходили з локдауну в гарному настрої та з хорошими цифрами".

При цьому він висловив переконання в тому, що уряд розгляне питання введення повного локдауну на території України найближчими днями.

Відповідаючи на запитання про те, чи необхідно буде припиняти транспортне сполучення напередодні Нового року, Аваков сказав: "Якщо ми бачимо, що сполучення між містами нестиме реальну шкоду та реальне поширення інфекції, то ми маємо перекрити це сполучення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА