13:18 26.11.2020

Міненерго планує погасити 1,4 млрд боргів із зарплати шахтарям до кінця року - т. в. о. міністра

2 хв читати
Міненерго планує погасити 1,4 млрд боргів із зарплати шахтарям до кінця року - т. в. о. міністра

Одне з головних завдань міністерства енергетики у короткостроковій перспективі - погасити 1,4 млрд грн боргів із зарплати шахтарям, як передбачено ухваленим законопроектом № 4119, заявив т. в. о. міністра енергетики Юрій Бойко.

"Наше короткострокове завдання - реалізувати положення законопроекту №4119, згідно з яким виділяється на погашення боргів із зарплати шахтарям 1,4 млрд грн", - сказав він на онлайн-брифінгу в Києві у четвер.

За його словами, це найбільш значуще і важливе завдання, яку Міненерго планує виконати, "щоб у новий рік йти без боргів із зарплати перед шахтарями".

Він також повідомив, що уряду в середу для розгляду та затвердження була передана концепція реформування вугільних регіонів, раніше представлена міністерством.

"У цій концепції закладено єдиний можливий підхід до вирішення непростої проблеми вугільних регіонів", - зазначив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №4119 про внесення змін до держбюджету України на 2020 рік щодо реалізації статті 11 закону про ринок природного газу, що передбачає фінансове оздоровлення ПАТ "Укрнафта" шляхом заліку з НАК "Нафтогаз" і держбюджетом.

Кошти у розмірі 10,3 млрд грн, отримані держбюджетом у результаті операції, будуть спрямовані на фінансування Фонду боротьби з COVID-19 (8,9 млрд грн) і виплату заборгованості із зарплати перед шахтарями (1,4 млрд грн).

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що 1,4 млрд грн будуть спрямовані на погашення заборгованості перед шахтарями у найближчий тиждень після ухвалення цього документа.

Документ перебуває на підписі глави держави.

Концепція реформування вугільної галузі, передбачає, зокрема, розподіл шахт на три групи. Перша - шахти, що підлягають інтеграції з ПАТ "Центренерго" і які є його ресурсною базою, друга - шахти подвійного призначення, що видобувають і енергетичне, і коксівне вугілля, що використовується в металургії, а третя - шахти, що підлягають приватизації не лише як вуглевидобувні підприємства, а і як цілісні майнові комплекси з метою перепрофілювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА