19:27 26.11.2020

Допомогу в 8 тис. грн зможуть отримати наймані співробітники з зарплатою до 30 тис. грн

2 хв читати
Допомогу в 8 тис. грн зможуть отримати наймані співробітники з зарплатою до 30 тис. грн

Одноразову допомогу обсягом 8 тис. грн зможуть отримати наймані співробітники із середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також фізособи-підприємці (ФОП), зареєстровані не менше трьох місяців тому.

Відповідна ініціатива міститься в президентському законопроекті про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання на період дії карантину (4429), текст якого оприлюднений на сайті парламенту.

Згідно з документом, для отримання такої допомоги найманий працівник не повинен працювати за сумісництвом.

ФОП для отримання допомоги на дату набрання чинності закону необхідно, зокрема, сплатити в 2020 році ЄСВ за себе не менш ніж за три місяці. При цьому вони не повинні бути одночасно найманим співробітником або ФОП, види економічної діяльності яких не будуть внесені до переліку, визначеного Кабінетом міністрів.

Законопроект пропонує зобов'язати громадян повернути виплачену ним суму в подвійному розмірі за подання невірної інформації.

Крім цього, президент запропонував відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн для фізосіб, зокрема, самозайнятих. У документі також міститься ініціатива про списання пені і штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем протягом шести місяців після початку дії закону. Законопроект також пропонує підняти поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів з його стягнення до 3,06 тис. грн і звільнити платників єдиного податку від його сплати за грудень-2020 і січень-травень 2021 року.

Згідно з пояснювальною запискою, списання боргу може торкнутися 4 млн платників податків на суму 1,3 млрд грн, а відстрочення сплати податків оцінюється в 310 млн грн майже для 80 тис. ФОП. При цьому списанню пені і штрафів не підлягають, зокрема, нарахування великим платникам податків, особам, на яких поширюються судові процедури з питань банкрутства, особам з податковим боргом за митними платежами та боржникам зі сплати санкцій за порушення в сфері ЗЕД.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА